Лечение под микроскоп

специализирано кореново лечение, апикална микрохирургия

Комбинацията от многократно оптично увеличение и отлична осветеност на работното поле правят микроскопът и увеличителните очила необходимост дори в ежедневната дентална практика. Особено предимство има използването на микроскопа при кореново лечение.

Клиничната работа под микроскоп разрешава трудни случаи, които при други обстоятелства и без необходимата техника се възприемат за обречени.

Предлагаме Ви:

   • Безболезнено кореново лечение с най-съвременна технология
   • Стерилност и максимален комфорт по време на лечението с помощта на кофердам
   • Работа с високоефективни биологични материали – МТА, биокерамични сийлъри
   • Използване на дентален микроскоп за откриване на скрити или труднодостъпни канали, счупени канални инструменти, перфорации и резорбции
   • Обследване на пукнатини

Апикална микрохирургия:

Това е метод за лечение на коренови канали по ретрограден път – откъм корена за зъба. Използва се при затруднено или рисковано класическо кореново лечение, на зъби, включени в големи конструкции, с обемни щифтове, пинлеи, недостъпни грануломи и др. В тези случаи опитът за класическо лечение би могъл да доведе до загуба на много зъбни тъкани, рискове от фрактури или перфорации на зъба.

Манипулацията се извършва в едно посещение, безболезнено (с локална анестезия) и минимално инвазивно – благодарение на денталния микроскоп. По хирургичен път се достига до корените на зъба, отстранява се възпалената тъкан (напр. гранулом, киста и др.) и кореновите канали се запечатват с биологичен материал. Обикновено са необходими само няколко шева за запечатването на раната, които се свалят след няколко дни.

Нашите специалисти:

Д-р Мирослава Борбелова

Кореново лечение, Ортодонтия

Д-р Стела Дончева

Пародонтална хирургия, Екстракция на ретенирани мъдреци